U bevindt zich hier:   Assortiment  >  Gerookte vis

Gerookte vis

 

Roken
Vakmanschap en passie om u een beter product te bieden. Het roken van makreel begint bij een zorgvuldige selectie, immers niet elke makreel is geschikt om te roken. Zo speelt het vetgehalte een grote rol en dat verschilt per periode en per vangstplek. Geselecteerde makreel (eerder aan boord ingevroren) wordt eerst in water ontdooid. Dit voorkomt dat de vissen op elkaar worden gedrukt. 
 
 
 Het juiste vangstmoment,
hoogwaardige rooktunnels en
de passie van twee rookmeesters
maken dat u uw klanten de
heerlijkste 
gerookte producten kunt garanderen.
 Vervolgens worden alle ingewanden verwijderd en volgt het zouten en het aan metalen spiesen hangen (speten). De spiesen gaan op rijen gehangen in een rookkar, waarna de vis wordt afgespoeld. Aanhangend water lekt daarna uit in een koelcel.  
   
 Volgende stap is de rooktunnel met rook van een mengsel van eiken- en beukenhout. Voordat de rook wordt gecirculeerd, worden in een speciaal kanaal de zware rookbestanddelen eruit gehaald. Restrook wordt verbrand in een gesloten systeem, waarvan de energie wordt hergebruikt voor het rookproces. Het juiste vangstmoment, hoogwaardige rooktunnels en de passie van twee rookmeesters maken dat u uw klanten de heerlijkste gerookte producten kunt garanderen. FishPartners Urk heeft twee rookmeesters, specialisten door opleiding en jarenlange ervaring. Vakmanschap en passie voor het product vormen voor hen de basis van een gerookt produc  
FishPartners Spakenburg
Haringweg 39
Postbus 158
3750 GD Spakenburg
Nederland
T +31 (0)33 299 80 10
F +31 (0)33 299 80 11
E info@fishpartners.nl

Alle contactgegevens
Kwaliteit & duurzaamheid