The Good Fish Foundation

Samenwerking FishPartners met The Good Fish Foundation

Als leverancier van dagverse vis aan een groot deel van de Nederlandse visdetaillisten (viskramen en visspeciaalzaken) maken wij ons zorgen over de toekomst van de visserij. FishPartners ziet het als haar directe verantwoordelijkheid om keuzes te maken die bijdragen aan het behoud van gezonde zeeën en gezonde visbestanden. En dat begint bij de heldere communicatie.

Welke vissoort is verantwoord? Welke soort wordt juist afgeraden om te verkopen en waarom? Het antwoord op deze vragen is niet altijd eenvoudig. En ook u krijgt wel eens een vraag van uw klanten over de duurzaamheid van vis. FishPartners adviseert de VisWijzer-app van The Good Fish Foundation als onafhankelijke bron om te bepalen welke vissoort verantwoord is en welke minder.

In dit interview met Peter Frans Koelewijn (directeur FishPartners) en Margreet van Vilsteren (oprichter van the Good Fish Foundation) leest u meer over het belang van deze samenwerking.

Wij zetten in op een strategie waarin we stap-voor-stap, én in nauwe samenwerking met onze klanten, werk maken van een toekomstbestendige en verantwoorde inkoop en verkoop van vis. Lees hier meer over onze doelstellingen.

Wat betekent deze samenwerking voor u als visspecialist?

 1. Schapkaarten
  Wij bieden onze klanten op aanvraag een gratis set schapkaarten met bijbehorende kleurcodes. (Lees hier meer over de totstandkoming van de kleurcodes.)  Op deze schapkaarten vindt u ook een QR-code met link naar meer informatie over deze vissoort in de Viswijzer.
 2. Gebruik Viswijzer App
  Krijgt u vragen van klanten over verantwoorde visserij en moet u het antwoord schuldig blijven? Dan kan de Viswijzer app uitkomst bieden. Download hem via de appstore voor Iphone of Android.
 3. Meer blauw, minder rood
  Wij zetten in op een strategie waarin we stap-voor-stap, én in nauwe samenwerking met onze klanten, werk maken van een toekomstbestendige en verantwoorde inkoop en verkoop van vis. Dat betekent dat we vaker verantwoordere alternatieven zullen aanbieden en stap voor stap kiezen om minder rode vis te verkopen.
 4. Word Verantwoorde FishPartner
  Help jij ons om de visspeciaalzaken en ambulante handel in Nederland toekomstbestendig te maken? Met jouw input weten wij nog beter wat er nodig is om met elkaar stappen te zetten naar een verantwoorder assortiment. Zo werken we samen aan het behoud van gezonde zeeën met duurzame visbestanden. Voor nú, maar ook voor volgende generaties. Word jij Verantwoorde FishPartner? Download dit formulier of stuur een mail naar Hetty van den Burg: h.vandenburg@fishpartners.nl
 5. Vragen? Ons verkoopteam staat voor uw klaar
  Zoals u van ons gewend bent staat ons verkoopteam altijd voor u klaar. Ook voor vragen over verantwoorde visserij. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 033-2998010.

Partner
Good Fish

The Good Fish Foundation

Good Fish zet zich al sinds 2014 in voor Sustainable Development Goal 14: life below water. Ze ontwikkelde de VISwijzer; een tool waarmee je kunt checken hoe duurzaam de vis is die je wilt verkopen. Missie van de Good Fish Foundation is dat er in 2030 uitsluitend Goede Vis in Nederland wordt verkocht.
Kijk voor meer informatie over The Good Fish Foundation op: https://www.goodfish.nl/